Aber Bergen 2 i rute

Ingunn Myklevoll Sjøen

Andre sesong av den bergensproduserte tv-serien Aber Bergen er i rute med innspillingen. ITV Studios Norway er nå i mål med syv av 10 episoder. – Resultatet ser strålende ut, sies det fra produksjonskontoret.

 

Aber Bergen kommer med ny sesong til høsten. Kun tre episoder gjenstår i innspillingen, før TV-seere igjen kan følge det sylskarpe dramaet rundt og de mange komplekse intrigene innad i det uortodokse advokatteamet Aber Bergen.

 

–       Vi er alle svært fornøyde. Alle i crewet har gjort en fantastisk innsats. Resultatet ser strålende ut, sier Zahra Waldeck fra produksjonsteamet.

 

Hun kan røpe at to av episodene allerede er ferdig klippet og at seerne har mye å glede seg til.

Første utenfra Oslo

Serien som er produsert for TV3, er den første norske tv-serien produsert av et selskap utenfor Oslo. Innspillingen foregår i sin helhet i Bergensområdet og prosjektet har sysselsatt bredt blant de lokale filmarbeiderne i regionen.

På manus- og regisiden finner vi Kjersti Stensbø, som deler jobben med Oslobaserte Ole Endresen. Produsent er Eldar Nakken fra ITV Norways Bergenskontor.

Serien stakk av med prisen for Beste kvinnelige skuespiller under Gullruten tidligere i år. Den ble tildelt Ellen Dorrit Petersen for hennes prestasjon i rollen som Elea Bergen. På rollelisten finner vi også Odd Magnus Williamson, Line Verndal og en rekke andre dyktige skuespillere.

 

*Mediefondet Zefyr har innvilget Aber Bergen 2 tilsammen 1,5 millioner kroner av de statlige støttemidlene over to søknadsrunder i 2016 og 2017.

 

Foto: Regissør Kjersti Stensbø, Fotogtraf Tore Vollan og innspillingsleder Jon Hartvig i samtale. I bakgrunnen ser vi Silje Paulsen på skript og set-rekvisitør Nini Casteneda.