Ferdig med Stavangeropptakene

Ingunn Myklevoll Sjøen

Lykkeland er ferdig med den delen av innspillingen som skulle gjøres i Stavanger. Et fornøyd produksjonsteam reiser nå videre for avsluttende opptak.

Etter seks gode innspillingsuker er dramaserien Lykkeland ferdig med opptaksdagene i Stavanger, sier produsent Ales Ree fornøyd.

 

Det har vært innholdsrike uker for skuespillere og stab og produksjonen har vært synlig i bybildet. Nå går produksjonsferden videre til en oljeplattform utenfor Bergen før teamet drar til Belgia, hvor de avsluttende opptakene skal gjøres i studio.

 

Lykkeland skal vises på NRK og består av åtte episoder på 45 minutter. Petter Næss og Pål Jackman har regien og på manus finner vi Nobel forfatter Mette M. Bølstad. Historien er basert på en ide av Synnøve Hørsdal og et konsept av Siv Rajendram.

 

Tre av fire hovedroller spilles av skuespillertalentene Anne Regine Ellingsæter (21), Amund Harboe (20) og Malene Wadel (19) fra Stavanger. Andre sentrale skuespillere i serien er Pia Tjelta, Vegard Hoel og Per Kjerstad.

 

Lykkeland er fortellingen om velstandsutviklingen i Norge, om et land i endring, en by midt i et gullgraverrush, og fire unge mennesker som blir kastet inn i en virvelvind av nye muligheter. Vi befinner oss i Stavanger sommeren 1969. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Fisk har vært og er byens største ressurs, men Nordsjøen er i ferd med å fiskes tomt. Det er krise i Stavanger.

Lille julaften 1969 borer Phillips petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn. Og alt endres.

 

Mediefondet Zefyr er blant Lykkelands finansiører.

 

 

Bilde – fra venstre; Regissør Pål Jackman, Manusforfatter Mette M Bølstad, Regissør Petter Næss. Hovedroller: Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel, Per Kjerstad, Amund Harboe, Pia Tjelta og Bart Edwards