Førpremiere for Elleville Elfrid

Ingunn Myklevoll Sjøen

Lørdag 18. januar er det duket for førpremiere for Norsk Filmdistribusjons Elleville Elfrid på Bergen kino.

 

Vi kjenner henne fra TV-serien på NRK super, men nå er Elleville Elfrid klar for kinolerretet. I ny animasjonsdrakt skal Frank Mosvolds populære karakter snart sjarmere kinopublikum over hele landet. Filmen har norgespremiere 24. januar, men kan ses på Bergen kino allerde førstkommende lørdag. Elfrid skal selv være til stede under førpremieren og vil være tilgjengelig for bildetagning. Det vil også være konkurranser med premier til alle barn.

 

Solgt til 30 land

Animasjonsserien om Elleville Elfrid var en suksess i utlandet og ble solgt til 44 land. Med sine 104 episoder på til sammen mer enn 12 timer, var den Norges største animerte serie i spilletid. Langfilmversjonen er nå allerede solgt over hele verden. 24. januar er det premiere i Norge, Danmark og Finland samtidig. I mars premierer den i Sverige, Russland og Frankrike. Filmen er også solgt til blant annet Bulgaria, USA, Storbritannia, Portugal, Midtøsten og Polen. Flere andre land og regioner forhandler om kjøp av filmen.

 

Om filmen 

Elleville Elfrid vil lage (et spektakulært) sirkus på Soltoppen for bestevennen Henrik. Et magisk trylletriks er under planlegging, men når tøffe Johnny flytter inn i nabolaget endrer alt seg.
Henrik er imponert over den nye gutten og alle de kule lekene hans, men Elfrid føler seg utenfor. Når Elfrid presser Henrik til å velge bestevenn rømmer han hjemmefra.

Nå må Elfrid og Johnny samarbeide. Hun vil redde sirkuset, men det aller viktigste er å redde vennskapet med Henrik.

En varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, der tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være

 

Se traileren her 

Filmen har også et tilhørende spill som kan lastes ned via Appstore – Ella Bella Bingo Racer

 

Mediefondet Zefyr er blant filmens finansierer.