Gratulerer med Amanda-nominasjoner!

Vi er svært stolt av å konstatere at Zefyr har bidratt til filmer nominert i tilsammen 13 av 19 ordinære kategorier til årets Amanda.

 

 

Bergensbaserte Mer Films «De Uskyldige» er nominert i hele ti kategorier, herunder beste norske kinofilm, beste regi, beste manus og beste kvinnelige- og mannlige hovedrolle. Zefyr er inne med investeringsmidler i «De Uskyldige» – som også gjorde seg bemerket ved deltakelse i det prestisjetunge Un Ceratien Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes i 2021.

 

Fantefilms «Nordsjøen» briljerer med seks nominasjoner – herunder også beste norske kinofilm og beste regi. Filmen er co-produsert av Stavangerbaserte Chezville ved Gary Cranner. Videre er bergenbaserte Rebel Unit nominert i kategorien beste visuelle effekter for sitt arbeid på denne VFX-tunge storfilmen. Zefyr har bidratt både med tilskuddsmidler og investeringer i filmen.

 

Bergensbaserte FimFilm står bak Frode Filmlands «John: den siste norske cowboy» som er nominert i kategorien beste dokumentarfilm. Zefyr har gitt tilskudd til filmen.

 

Stavangerbaserte Chezville står bak kortfilmen «Robin og planeten» som er nominert i kategorien beste kortfilm, regissert av Johan Kaos. Prosjektet var vinner av vår årlige pitchekonkuranse i samarbeid med Barnefilmfestivalen i Kristiansand i 2019, og mottok gjennom dette tilskudd fra Zefyr. Det er gledelig å se at dette prosjektet vi lot oss overbevise av i 2019 har nådd så langt.

 

Daglig leder Magnus Thomassen uttaler:

 

«Det med stor glede og stolthet vi ser at filmene vi er involvert i med gjør seg gjeldende i årets Amanda-konkurranser. Det er først og fremst alle de flinke folkene som på alle nivåer står bak disse filmene som skal ha æren her. Samtidig er dette resultatet illustrerende for at våre strategier om å tilby forskjellige type finansering og et langsiktig perspektiv bidrar til solide filmer og bransjebygging, både regionalt og nasjonalt.»