Gullruteregn over vestlandet

Tekst: Ingunn Myklevoll Sjøen

Den regionale audiovisuelle bransjen leverer stadig innhold på prisvinnende nivå. TV faget er ikke noe unntak og flere programmer produsert på Vestlandet kunne stolt ta med seg anerkjente priser hjem fra Grieghallen forrige fredag.

Den bergensproduserte serien Aber Bergen stakk av med prisen for Beste kvinnelige skuespiller. Gullruten ble tildelt Ellen Dorrit Petersen for hennes prestasjon i rollen som den sylskarpe advokaten Elea Bergen. Serien presenterer et uortodoks team av advokater som sammen utgjør et av Norges beste advoktafirmaer. Aber Bergen er produsert av ITV studios for TV3 og selskapet er etter en suksessfull første sesong, nå i gang med innspillingen av sesong 2.

Også Vikingane vant pris under helgas prisutdeling. Humorserien som tar oss tilbake til år 790 og følger hverdagslivet til vikingene i landsbyen Norheim, ble tildelt Gullruten for beste program innenfor kategorien humor. Produsent Anders Tangen er stolt og glad for den anerkjennelsen og oppmerksomheten prisen medfører.

Etter 1,5 hektiske måneder innspilling på Avaldsnes, gir dette et boost av energi, sier han på telefon fra settet.

Serien er i gang med innspillingen av sesong 2 og har akkurat flyttet location fra Avaldsnes til Landa. Her skal de være en ukes tid, før de siste opptakene skal gjøres på en borg i Skottland.

Det var vanskelig å finne en borg her på Vestlandet, så nå har vi fått tilgang til en via ei norsk dame et sted mellom Glasgow og Edinburgh, sier Tangen

 

Vikingane er foruten disse siste opptakene spilt inn i sin helhet på Haugalandet.

Flimmer film AS fikk også med seg en pris hjem etter prisutdelingen på lørdag. Med Fjorden Cowboys som de har produsert for TV2, vant de Gullruten for beste Dokusåpe. Fjorden Cowboys handler om kompisene Joar og Lothepus som har vokst opp i sørfjorden i Hardanger og som nå jobber sammen i anleggsbransjen.

Også Pandora ble hyllet for sin innsats med dokumentarserien FLUKT. Serien er produsert for NRK og gir et innblikk i hverdagen til mennesker på flukt. Serien vant Gullruten for Beste dokumentarprogram samt Beste mannlige programleder. Sistnevnte pris ble tildelt Leo Ajkic for sin fremragende innsats i programlederrollen.

Mediefondet Zefyr gratulerer og deler gleden med alle prisvinnerne.
Fondet har bidratt med finansiering av Aber Bergen og Vikingane.

Om Gullruten
Gullruten arrangeres av Stiftelsen Gullruten , i samarbeid med NRK, TV 2, MTGTV og Discovery.

Gullruten 2017 var åpen for norskproduserte program vist på norsk TV i perioden 15.mars 2016 – 19. mars 2017. Det ble delt ut priser i 21 kategorier.