Landmark vant pitchekonkurransen

Ingunn Myklevoll Sjøen

Det var Kristian Landmark som med prosjektet Høsten (The Fall) gikk av med seieren i årets pitchekonkurranse under Barnefilmfestivalen. Mediefondet Zefyr gratulerer!

 

 

Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalen inviterte i år for tredje gang til pitchekonkurranse med en premiepott på 100 000,- Filmskapere med ønske om å realisere sine barnefilmprosjekter i Zefyr-regionen kunne delta. Fristen for innsending var 1. mars 2021 og vi kunne da melde om et rekordhøyt antall påmeldte prosjekter i årets konkurranse – totalt 42 ideer til tv-serier og langfilm for barn og unge. Juryen valgte ut 8 prosjekter som fikk mulighet til å pitche sitt prosjekt under årets festival. Arrangementet fant sted fredag 30. april og var tilgjengelig som online-sending for festivalens bransjeakkrediterte.

 

Vinnerprosjektet ble annonsert under Barnefilmfestivalens digitale prisutdeling lørdag 1. mai og juryen kunne da avsløre at det var Kristian Landmark med prosjektet Høsten (The Fall) som gikk av med seieren.

 

I en ellers krevende tid for hele filmbransjen, er det svært gledelig å se at prosjektene holder høy kvalitet, og har så stor variasjon i valg av sjanger, format og tematikk. Årets vinner er noe så unikt som en post-apokalyptisk road movie for barn og unge. Midt i en global pandemi, kan det dystopiske bakteppet føles ubehagelig nært og aktuelt, men dette er først og fremst en medrivende fortelling om to søstres omsorg for, og avhengighet av, hverandre, og en historie om savn, håp og kjærlighet. Juryen synes det er forfriskende å se et prosjekt som tar tak i livets alvor på en så original måte, og vi lar oss begeistre ekstra mye av historiens tøffe, smarte og flerdimensjonale heltinne.

 

Juryen bestod av kinodirektør Kim Skarning Andersen, dramaturg Kirsten Bonnén Rask og direktør i Mediefondet Zefyr Magnus Thomassen.