Lykkeland til hovedkonkurranse i Cannes

Av Ingunn Myklevoll Sjøen Foto: Sofie Silbermann NRK Maipo Film

Lykkeland er plukket ut som en av 10 internasjonale serier til hovedkonkurransen under den nye TV-dramafestivalen CANNESERIES – the Cannes International Series Festival.

 

Da CANNESSERIES, som går av stabelen i Cannes fra 4. – 11. april, offentliggjorde sitt første offisielle konkurranseprogram i Paris i morges, var Maipos TV serie om oljeeventyret på Vestlandet Lykkeland blant de utvalgte. Dermed får serien, med handling fra Stavanger i årene 1969 – 1972, sin internasjonale premiere i Frankrike. Festivalen skal vise de to første episodene og serien er i konkurranse med 9 andre serier fra Belgia, Tyskland, Israel, Italia, Mexico, Sørkorea, Spania og USA.

 

Det er veldig stas at Lykkeland får sin første visning i Cannes. Det er en stor ære å være en av kun ti internasjonale serier som et tatt ut til denne konkurransen, sier produsentene Synnøve Hørsdal og Ales Ree til Mediefondet Zefyr.

 

CANNESSERIES er en ny festival som avholdes under det veletablerte MIPTV markedet i Cannes i april. Festivalen skal fremme serier fra hele verden og gi en internasjonal stemme til denne stadig mer populære og kreative genren. Festivalen er åpen for publikum, men skal også samle representanter fra bransjen, vise frem morgendagens talenter og avholde en internasjonal konkurranse på toppnivå internasjonalt.

 

Mediefondet Zefyr gratulerer og ønsker lykke til! Fondet er blant finansørene bak serien.

(se under for flere bilder fra serien)

Foto: Marius Vervik NRK Maipo Film

Foto: Petter Skafle Henriksen Maipo Film

Foto: Helge Skodvin NRK Maipo Film

Foto: Helge Skodvin NRK Maipo Film