Mystikk og mytologi

Ingunn Myklevoll Sjøen

Andre Øverdals spenningsdrama Torden nærmer seg kinopremiere og traileren lover langt mer enn en helaftens actionfilm.

 

Mystikk og mytologi presentert i et actionfylt scenario venter kinopublikum, når Andre Øverdals Torden har norgespremiere 28. februar. Den internasjonalt suksessfulle norske regissøren har et spesielt forhold til det norrøne:

 

Norges mytologiske verden er en uendelig kilde til inspirasjon for meg og jeg har igjen prøvd å finne en moderne setting hvor jeg kunne gjøre den relevant og spennende for et norsk publikum. Dette er en film som betyr mye for meg, og som på mange måter er veldig personlig. Jeg har hatt enorm glede av å få fortelle denne historien, og håpet er jo at det norske kinopublikummet liker det vi har laget uttalte Øvredal til magasinet Cinema i desember.

 

Med amerikanske Nat Wolf og norske Iben Akerlie i hovedrollene sikter produksjonen seg inn mot et ungdomspublikum.

Overnaturlige krefter 
Historien starter med at en ung gutt dør på uforklarlig vis i vestlandsbyen Odda – tilsynelatende brent opp fra innsiden. Og når norsk-amerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss.
Under avhør oppdager den nyutdannende psykologen Christine at Eric besitter enorme, overnaturlige krefter som han er ute av stand til å kontrollere. Og når Eric klarer å rømme utløser det en massiv menneskejakt, der Eric og Christine kommer stadig nærmere den utrolige forklaringen på hvor Erics dødelige krefter kommer fra.

 

Se filmens trailer her