NFI støtte til samproduksjon for Chezville

Ingunn Myklevoll Sjøen

Stavangerbaserte Chezville mottok i går 900 000,- fra Norsk Filminstitutt, til samproduksjon av spillefilmen Luftkastellet med den danske hovedprodusenten Tambo film Aps. Gleden var stor da det i går ble offentliggjort at prosjektet Luftkastelletmottar samproduksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt. Produsent Gary Cranner er stolt og ser frem til å jobbe med dyktige danske kolleger.

Jeg er glad for at jeg når får muligheten til å jobbe videre med dette spennende prosjektet fra en av de store filmtalentene i Danmark, Jonas Kærup Hjort. Det at vi kan bruke locations, cast og stab fra regionen til å løfte denne unike filmen videre er en fjær i hatten for de som jobber med utvikling av filmbransjen i Rogaland og i MFZ-området.

Manusforfatter og regissør Jonas Kærup Hjort er utdannet filmregissør fra Den Danske Filmskolen (2017) og hans avgangsfilm «Om en måned» har vunnet priser på festivaler over hele verden. Luftkastellet er hans spillefilmdebut. Hovedprodusent Rikke Tambo Andersen og Tambo Film har produsert en rekke prisvinnende kortfilmer, dokumentarer og webserier.

Cranner selv har tidligere produsert Eventyrland og Now It’s Dark, og har flere prosjekt i utvikling hos NFI.

 

Produsent i Chezville – Gary Cranner Foto: Chezville

 

Mediefondet Zefyr gratulerer og ønsker lykke til!

 

Handlingen:

Vannmåleren blir kalt ut til å måle vannstanden i et avsidesliggende og slitent bygg, men før han vet ordet av det er han fanget i en mørk spiral av absurde hendelser. Det viser seg etterhvert at alt er iscenesatt av Engelen, hvis oppdrag er å måle menneskets verdi.