Ny eier i Misc Games

Ingunn Myklevoll Sjøen

Goodbye Kansas Game Invest har gått inn på eiersiden i Rogalandsbaserte Misc Games.

 

Spillinvesteringsselskapet Goodbye Kansas Game Invest* har inngått avtale med Rogalandsbaserte Misc Games om en minoritetsinvestering. Dette skriver Misc Games, Goodbye Kansas Game Invest og tidligere eier Valide i dag i en pressemelding. Misc Games som holder til i Stavanger, har publisert en rekke spill og er mest kjent for 2018 suksessen Fishing Barents Sea. Et skipssimulatorspill som har solgt over 90 000 kopier verden over. Med sitt kommende spill Fishing: North Atlantic samt andre lanseringer forut, sikter selskapet nå på å bli verdensledende innen skipssimulatorspill.

 

Investeringen består av en engangsinvestering på 6 millioner kroner, noe som tilsvarer 25% av egenkapitalen i selskapet. I tillegg overtar Goodbye Kansas Game Invest alle aksjene fra Misc Games tidligere eier Valide AS. Totalt gir investeringen spillinvesteringsselskapet et eierskap på 45,6%.

 

Valide som har støttet og jobbet tett med Misc Games siden oppstart, tar nå et skritt tilbake:

 

Valide AS vil svært gjerne se at Misc Games vokser seg enda større. Sammen med Goodbye Kansas Game Invests profesjonelle «know how», vil dette samarbeidet nære en voksende spillindustri i Norge – og vi – Valide eksisterer for å hjelpe frem nye og innovative selskaper og ideer ut i næringslivet. Hvem vet, kanskje dette blir det første steget mot at Rogaland blir den nye spillhuben i Norge, sier Ann Cathrin Østebø – daglig leder i Valide AS

 

Daglig leder i Misc Games Gøran Mydland er svært fornøyd med å ha en ny eier med på laget:

 

Misc Games er svært glad for å nå være en del av Goodbye Kansas Game Invest og Embracer Group. Vi har sterk lidenskap for dataspill og har en visjon om å utvikle tekniske simuleringsspill av høy kvalitet. Vi er overlykkelige for samarbeidet og tror dette kommer til å hjelpe oss å oppnå vårt ambisjon om å bli verdensledende innen skipssimulasjon, sier han.

 

Goodbye Kansas Game Invest har tro på at Misc Games kan gjøre det stort:

 

Vi er svært glade for at Gøran Myrland og teamet hans blir en del av vår voksende gruppe partnere. Ved å følge vår strategi med å investere langsiktig i unike mennesker med lidenskap for å bygge både godes spill og suksessfulle selskap, passer vår investering perfekt. Simuleringsmarkedet har eksplodert de siste åtte årene og vi tror at Misc Games kan bli en stor spiller i markedet, sier daglig leder Per-Arne Lundberg.

 

Mediefondet Zefyr har gått inn med utviklingsstøtte til tre av Misc Games skipssimulatorspill, med et totalt støttebeløp på 900 000,-. Fondet har også investert 1 million kroner i selskapets siste prosjekt Fishing: North Atlantic.

 

Mediefondet Zefyr har alltid hatt stor tro på Misc Games som selskap, og deres serie av dataspill innen Fishing-universett. Vi har derfor også støttet og investert i spillene gjennom flere faser de siste årene.  Det er imponerende og gledelig at Misc Games har fått en så solid aktør som Goodbye Kansas med på laget. Goodbye Kansas har kompetanse, kunnskap og et godt renome på et svært høyt internasjonalt nivå, ikke bare inne dataspill, men også innen VFX, film og TV. Samarbeidet er spennende og en unik mulighet for Misc Games for videre vekst. Fremtiden ser lys ut, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Økonomi- og administrasjonssjef Olav Mellgren.

 

*Goodbye Kansas Game Invest er et heleid datterselskap av Embracer Group AB, som innehar minoritetseierskap i seks spillutviklingsselskap i Norden: Neon Giant, Fall Damage, Framebunker, Palindrome Interactive, Kavalri Games og Misc Games.

Goodbye Kansas Game Invest ble tatt opp i Embracer Group AB 14 august i år.