Begeistret etter besøksturne

Ingunn Myklevoll Sjøen

Mediefondet Zefyr la i begynnelsen av juni ut på en besøksturne for å møte bransjeaktører i fondets vidstrakte virksomhetsområde. Rundreisen lover godt for produksjonsaktivitet i regionen.

 

Med vår nye direktør Magnus Thomassen i spissen, la Mediefondet Zefyr ut på en rundreise til de største byene i fondets virksomhetsområde de første ukene i juni. Målet var å bli kjent med bransjeaktører fra de ulike delene av regionen.

Først ut var Stavanger, hvor vi inviterte til en uformell bransjebrunsj på vårt avdelingskontor på Absinthen. Nokså få, men svært aktive deltakere sørget for en spennende dialog og at viktige diskusjoner ble satt på dagsorden. Kvelden ble avsluttet med prosjektpresentasjoner og mingel på Filmkraft Rogalands arrangement Rogalerret på Tou scene.

Dagen etter inviterte vi til bransjemøte på Media City i Bergen. Her stilte en noe flere og også her var temaene interessante og innspillene gode. Etter møtet dro deler av de fremmøtte i samlet flokk til Vestnorsk filmsenters sommerfest på Tempo Tempo.

Neste by ut var Kristiansand like etter pinsehelga. Her var det færre som hadde fått med seg at fondet kom på besøk, men det ble en fruktbar samtale på kulturhuset Aladdin med de få fremmøtte. Etter møtet var det mingling i foajeen i forkant av Sørnorsk filmsenters kortfilmpremierevisning den kvelden.

Siste stoppested var Ålesund en uke etterpå. Her hadde bransjen mobilisert kraftig og stilte tallrike og engasjerte på vår presentasjon. Kvelden ble avsluttet med bransjekveld med en rekke spennende selskapspresentasjoner i regi av Vestnorsk filmsenter.

Alle besøkene ble kombinert med individuelle produsentmøter. Fondet sitter igjen med et godt inntrykk av aktører og aktivitet i regionen og ser positivt fremover. Her vitnes det om spennende aktivitet fra sør til nord.

 Fra bransjemøte på hotel 1904 i Ålesund. Foto: Eirik Vaage

Fra Bransjebrunsj på Absinthen i Stavanger. Foto: Ingunn M. Sjøen