Pakketilskudd for prosjektutvikling til fire selskap på Vestlandet

Jan Aksel Angeltvedt

Mediefondet Zefyr har for første gang tildelt pakketilskudd for prosjektutvikling. Målet med ordningen er å utvikle minimum 3 prosjekter i det enkelte selskap innenfor en 2-årsperiode. Takket være gode resultater fra tidligere år, besluttet Rogaland fylkeskommune og Bergen kommune på årets generalforsamling å benytte overskuddet slik at vi kunne tildele hele 4  tilskudd i denne runden. Hver pakke er på kr 600.000. Det virker som om dette faller i god jord hos produsentene.

For oss er dette fantastiske nyheter. Pakketilskuddet setter produsenten i sentrum, og gir oss anledning til å satse ordentlig på prosjekter vi tror på. Dette vil bidra til å øke produksjonstakten i selskapet vårt, sier produsent Gary Cranner i Stavanger-selskapet Chezville.

Selskapet går nå i gang med utvikling av prosjektet ‘Josef var her’, sammen med regitalentet Nina Knag fra Bergen. Cranner får støtte av Torstein Grude, produsent i Piraya:

Pakkefinansiert utviklingsstøtte fra Zefyr er en helt riktig satsing for å styrke produsentene i regionen. I kombinasjon med pakkefinansieringen vi har fra Norsk Filminstitutt og EU, vil det gi oss gode rammevilkår til å produsere nye filmer og serier.

Det prisbelønte produksjonsselskapet har flere storprosjekter i emning. Nå utstyrer de urbefolkning i Amazonas med kamera for å skildre kampen for overlevelse der livsgrunnlaget plyndres fra dem. Stammelivet rykkes opp, og en folkevandring starter. De søker innover i jungelen, bort fra gruveselskapene. Her skal de bygge ‘Village New Hope’.

 

 

Urbefolkning i Amazonas får kameraopplæring i prosjektet 'Village New Hope', som Piraya utvikler med pakketilskudd fra Zefyr.

Også i Bergen blir tildelingene godt mottatt. Her har kvalitetsfilmgrossisten Mer Film i Vest fått pakketilskudd, og kaster seg over ‘Klone & Kone’, en science-fiction-komedie med Ole Giæver på regi. Også genreprodusenten Handmade Films har mottatt 600.000 i pakkefinansiering.

Pakketilskuddet gjør at vi kan utvikle prosjektene bedre, noe som letter innsalget til salgsagenter og ulike beslutningstakere. På den måten stiller vi sterkere i nasjonal og internasjonal konkurranse, sier produsent Einar Loftesnes.

Den bergensbaserte sogningen har etablert et sterkt samarbeid med Villmark-regissøren Pål Øie. Sammen jobber de for å realisere ‘Tunnelen’, en thriller under følgende tagline: I Norge finnes 1100 tunneler. Og ingen har nødutganger.

Handmade Films utvikler prosjektet 'Tunnelen' med Pål Øie i registolen og Kjersti Rasmussen på manus.