Pitchekonkurranse - Vinn Kr 100. 000

Ingunn Myklevoll Sjøen

Har du en god ide til en kinofilm eller en tv-serie for barn? Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalen inviterer for andre gang til pitchekonkurranse under årets festival som arrangeres 29. april – 4. mai 2019. Filmskapere med ønske om å realisere sine barnefilmprosjekter i Zefyr-regionen, får nå mulighet til å vinne kr. 100 000.

 

Barnefilmfestivalen 2019 og Mediefondet Zefyr har for andre gang gått sammen om å arrangere en pitchekonkurranse, hvor formålet er at premiepengene skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet.

Frist for påmelding: 20. februar.

Påmeldingsskjema finner dere på denne linken: påmeldingsskjema (NB! Pitchen skal sendes inn via dette skjemaet. Bidrag sent inn på andre måter vil ikke bli vurdert).

Selve pitchekonkurransen gjennomføres fredag 03.05.2019 i Kristiansand.
Vinneren annonseres på Barnefilmfestivalens prisutdeling lørdag 4. mai 2019.

 

Regler for pitchekonkurransen 2019:

– Innsendt pitchedokument skal være maks 1 A4 side (Arial. 12 pt) og omhandle en ide til en kinofilm eller en tv-serie med barn som målgruppe.

– Pitchedokumentet skal kun inneholde tekst og beskrive prosjektets handling. Dokumentet skal være anonymt og skal slik ikke inneholde informasjon om forfatter eller noen andre involverte parter.

– Ettersom regional tilknytting vektlegges, må alle søkere (i eget felt i søknadsskjemaet) forklare hvordan prosjektet er tenkt realisert i Zefyr-regionen*.

– Pitchen skal lastes opp som pdf, doc eller docx. Filnavnet må inneholde tittelen på pitchen.

– Innsendte bidrag vil bli vurdert av en uavhengig konsulent, som plukker ut 15 -25 bidrag som videresendes til en jury på minst tre kvalifiserte jurymedlemmer. Juryen velger så ut 6-8 prosjekter som inviteres til å pitches under Barnefilmfestivalen 2019. Den samme juryen vil være tilstede under festivalen, foreta vurdering og kåre en vinner.

– Inviterte deltakere vil få beskjed innen 15. april 2019

– Vinnerprosjektet skal være tilknyttet en produsent. Utbetaling av premiene gjøres etter Mediefondets Zefyr sine regler og rutiner.

*Zefyr-regionen består av fylkene: Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark.

 

OM MEDIEFONDET ZEFYR:

Mediefondet Zefyr forvalter statlig støtte og investerer privat kapital i spillefilm, dokumentarer, TV serier, dataspill og VR produksjoner. Fondet er et trepartssamarbeid mellom regionale offentlige myndigheter, private investorer, og staten ved Kulturdepartementet/Norsk filminstitutt.

Selskapet ble etablert i 2016 etter en fusjon mellom de to regionale fondene FUZZ AS og Filmkraft Fond AS. Selskapet er eid av Bergen kommune og Rogaland fylkeskommune og har samarbeidsavtaler med fylker og kommuner gjennom hele virksomhetsområdet. Zefyr regionen består av fylkene: Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark.

Mediefondet Zefyr er det største regionale fondet for audiovisuell (AV) produksjon I Norge.

 

OM BARNEFILMFESTIVALEN:

Barnefilmfestivalen er et av Norges største kulturarrangementer for barn og den eneste filmfestival for barn/unge i dette formatet. I 2018 hadde Barnefilmfestivalen et besøk på omkring 18.000 på sine forestillinger. Festivalen har om lag 100 filmtitler på sitt program fordelt over ca. 200 forestillinger og filmverksteder som engasjerte 350 skoleelever. Festivalen er også en møteplass for norsk og internasjonal filmbransje som arbeider med fortellinger, utvikling, finansiering og formidling av film for barn.

Barnefilmfestivalen arrangeres for 22. gang 29. april – 4. mai 2019.