Pitchepris til Globus

Ingunn Myklevoll Sjøen

Årets pitchepris under Barnefilmfestivalen i Kristiansand gikk til prosjektet Globus.

 

Regissør Johan Kaos mottok premiepengene – en sjekk på 100 000,- under Barnefilmfestivalens prisutdeling lørdag. Foto: Chezville

 

Det var det Stavangerbaserte produkjonsselskapet Chezville ved Gary Cranner og regissør Johan Kaos som, med prosjektet Globus, stakk av med prisen i pitchekonkurransen som ble avholdt under Barnefilmfestivalen på fredag.

 

Vi er kjempeglade for denne prisen, og det er veldig inspirerende og motiverende for oss å gå til topps, spesielt siden det var så mange sterke prosjekter som ble pitchet. Planen er å utvikle en spillefilm samtidig som vi produserer Johans originale kortfilmmanus som spillefilmen er basert på. Vi vil gjerne takke Mediefondet Zefyr, juryen og Barnefilmfestvalen for at dere tror på prosjektet og på oss, sier Cranner.

 

I Globus møter vi 10 år gamle Robin som er lei av å flytte og lei av foreldrene som krangler. Når hun oppdager en liten planet svevende i skogen som nærmet trygler henne om hjelp, starter en kjedereaksjon av konsekvenser for Robin og hennes familie.

 

Det var totalt åtte prosjekter som ble vurdert og juryen har bestått av filmprodusent Aage Aaberge, programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino, kinodirektør Kim Skarning Andersen fra KinoSør og Jan Aksel Angeltvedt fra Mediefondet Zefyr. Juryen uttalte følgende i forbindelse med kåringen av vinnerprosjektet:

 

Prosjektene overrasket svært positivt, både med tanke på originalitet, kvalitet og aktualitet i valg av tematikk; fra datakoding og e-sport til utenforskap, miljøvern, vennskap og oppdagelsesreiser i fremmede kulturer. Juryens arbeid har derfor vært både krevende og givende. Vi håper og tror at flere av prosjektene i konkurransen kan bli realisert, og derigjennom får sitt fortjente møte med publikum. Det er imidlertid en samlet jury som lot seg begeistre av vinnerprosjektet. Et prosjekt som tar tak i en høyaktuell og viktig utfordring, på en original og spennende måte. Juryen vil berømme vinneren for å presentere et godt gjennomtenkt og helstøpt prosjekt, og vi håper pengepremien kan bidra til å forløse de kvaliteter i prosjektet som treffer målgruppen midt i hjertet.

 

Det er i år andre året på rad at festivalen og Mediefondet Zefyr har gått sammen om å arrangere en pitchekonkurranse. Formålet med konkurransen er utvikling av kinofilmer og tv-serier for barn for realisering i Zefyrs virksomhetsområde*. Premiepengeneskal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet.

 

*(Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark).