Pitchepris til Wings og 4 1/2

Ingunn Myklevoll Sjøen

Det ble prosjektet Wings av Peter Theisen Amlie som vant pitchekonkurransen under årets Barnefilmfestival. En nytenkende coming-of-age serie med andre verdenskrig som bakteppe.

 

Amlie har med seg 4 1/2 som produsent og har i dag ferdigsskrevet 5 av 6 episodemanus.

Årets jury har bestått av Lennart Ström, leder for M;BRANE i Malmø, Kim Skarning Andersen, kinodirektør i KinoSør og Ingunn Myklevoll Sjøen, produksjons- og informasjonsrådgiver i Mediefondet Zefyr.

Det var totalt 15 kvalifiserte prosjekter, hvorav åtte prosjektet ble invitert til selve pitchekonkurransen under årets festival.

Pitchekonkurransen er et årlig samarbeid mellom Barnefilmfestivalen og Mediefondet Zefyr. I år var femte året konkurransen ble gjennomført. Vinnerprosjektet mottar 100 000,- gitt av Zefyr som skal brukes til å produsere en pilot og inspirere til produksjon i Zefyrs virksomhetsområde.

 

JURYBEGRUNNELSE:

Juryen er imponert over kvaliteten på årets prosjekter, og vi er overbevist om at flere av disse vil bli realisert om få år. Det er imidlertid stor variasjon i modenhet – fra de prosjektene som er kommet svært langt i utviklingen, til de som fremdeles trenger litt mer tid og kjærlighet. Det har derfor vært viktig å vurdere prosjektene opp mot prisens hovedformål, som er å produsere en pilot.
 

Det er allikevel en samlet jury som har latt seg imponere av årets vinnerprosjekt. 
 

Med andre verdenskrig som bakteppe, fortelles en sterk og troverdig historie om opprør, fordommer, heltemot og ikke minst det å finne seg selv i brytningen mellom barn og voksen. Prosjektet er gjennomarbeidet og realiserbart, og byr på nye vinklinger og perspektiver; mye takket være historiens viljesterke og modige kvinneskikkelser, som dagens unge vil kjenne seg igjen til. 
 

Vi gleder oss til å følge prosjektet videre, og håper premien kan bidra til at denne sterke historien finner sitt velfortjente publikum. 
  

VI GRATULERER!

 

Bildetekst:

Peter Theisen Amlie ble veldig glad for prisen og ser frem til å gå i gang med pilotproduksjon.

Foto: Ingunn Myklevoll Sjøen – Zefyr