Skyggenes dal fram i rampelyset

Ingunn Myklevoll Sjøen

Jonas Matzow Gulbrandsens debutfilm Skyggenes dal er invitert til en av verdens mest anerkjente filmfestivaler. I september er den å finne i Discovery-programmet på Toronto Internasjonale Filmfestival.

Spillefilmen Skyggenes dal er tatt ut til Discovery-programmet på den prestisjetunge Toronto Internasjonale Filmfestival.

Det er ekstra stas at dette prosjektet, som ble unnfanget på Sørlandet, skrevet og regissert av en av film-Norges største talenter, Jonas Matzow Gulbrandsen, får sin premiere i Toronto. Vi gratulerer alle medvirkende, sier Lars Leegaard Marøy, direktør i Mediefondet Zefyr.

Skyggenes dal ble innspilt i Agder-fylkene og Rogaland i 2016, med et bredt utvalg regionale aktører både foran og bak kamera. Jonas´ bror Marius Matzow Gulbrandsen har fotografert. Hovedprodusent er Alan R. Miligan i Film Farms AS, med Tom Kjeseth og Alexander Hagerup som executives.

 

Mysterie-drama

Filmen er definert som et mysterie-drama og befinner seg i et realistisk vestlandsunivers med elementer fra fabelen og gotikken. Seks år gamle Aslak og hans mor opplever en tragedie han har vanskelig for å forstå. I sin søken etter svar, våger den unge gutten seg inn i en mørk skog på fjellet hvor mystiske hendelser finner sted. Er det virkelighet eller fantasi som utspiller seg?

Hovedrollen spilles av nykommer Adam Ekeli. I rollen som hans mor finner vi Kathrine Fagerland. Også John Olav Nilsen har en sentral rolle i filmen.

 

Verdens største

Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med flere hundre filmer fra mer enn 60 land i sitt program. Programseksjonen Discovery, der Skyggenes dal vises, er en seksjon for nye regissører som Toronto mener er særlig verdt å følge fremover.

 

Skyggenes dal får sin norske premiere den 20. oktober, med Another World Entertainment som distributør. Prosjektet har mottatt utviklingstilskudd fra Sørnorsk og Viken filmsentre (hhv. 250.000 og 100.000 kr), og produksjonsmidler fra Norsk filminstitutt og Mediefondet Zefyr (hhv. 2.500.000 og 2.200.000 kr).