Solen i VR premierer i Løten

Ingunn Myklevoll Sjøen

Virtual reality produksjonen Solen har denne helgen premiere på Munchs fødested Løten i Hedmark.

 

Lørdag 25 mai har virtual reality produksjonen Solen premiere på Kleivfoss Industrimuseum i Løten, hvor den skal vises gjennom sommeren. Produksjonen, som er produsert av Substans Film i Kristiansand – i co-produksjon  med Gebrueder Beetz og High Road Productions i Berlin, forteller historien bak Edvard Munchs ikoniske maleri  ‘Solen’. Maleriet viser desembersolen over havnen i Kragerø hvor Munch bodde en tid. Munch har selv sagt at han utviklet et religiøst forhold til dette lyset, som i løpet av et øyeblikk fordriver vintermørket.

Produksjonen som av produsent Kristian Mosvold beskrives som en virtual reality opplevelse er regissert av Harmke Heezen og Mike Robbins. I tillegg til produksjon er foto gjort på Sørlandet og prosessen skal ha lykkes med å legge et grunnlag for et VR-miljø i regionen. Substans Film har gjennom arbeidet også vært med å bygge et produksjonsmiljø og nettverk for live action VR, både nasjonalt og internasjonalt.

Produsenten er takknemlig for den støtten prosjektet har fått i regionen:

Kristiansand Kommune og Mediefondet Zefyr har vært med å støtte prosjektet fra utviklingsstadiet – hvilket har vært avgjørende for gjennomføringen, sier Mosvold.

Andre samarbeidspartnere er nystartede Mediedel i Bergen, samt Amodei Visuals og Reactor postproductions i Kristiansand.

Festivalpremiere blir på Oslo Pix 8. juni.