Pål Øies spenningsdrama Tunnelen har turnert bredt med førpremierer i desember og er nå klar for kinolansering i hele landet fra første juledag.

Ingunn Myklevoll Sjøen

Filmen som har norgespremiere 25. desember, har lagt ut på en omfattende førpremiereturne. Etter pressevisning og festpremiere i Oslo 12. desember, har den vært innom Lillehammer, Stryn, Trondheim og Vik i Sogn. Tirsdag forrige uke ble filmen vist for fullsatt sal i Bergen. Filmen reiste så videre til Flåm/Aurland, Førde,  Ulsteinsvik, Ålesund, Stranda og Sogndal før den nå inntar hele kinonorge første juledag.

 

Spenningsdrama
 
Filmen omtales som et intenst spenningsdrama om en ulykke i en tunnel, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død for de involverte. En tankbil kolliderer i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, hjelpemannskapene står fast og tankbilen begynner å brenne. Kommer hjelpen frem i tide?

Det er Nordisk Film Production AS som står bak filmen. Manusforfatter er Kjersti Helen Rasmussen. I rollene finner vi blant annet Thorbjørn Harr, Ylva Fuglerud, Henrik Holm, Ingvid Holthe Bygdnes, Mikkel Bratt Silset, Lisa Carlehed, Silje Breivik, Jan Gunnar Røise, Øystein Martinsen og Per Egil Aske.


Bildetekst: Etter å ha ankommet den røde løperen i Brannbil, samlet produsent Einar Loftesnes og regissør Pål Øie filmens skuespillere på scenen under førpremieren på Bergen kino 17.12.