Vampyr Vidar til Fantastic Fest

Ingunn Myklevoll Sjøen

Den jærske horror-komedien Vampyr Vidar har lagt ut på en omfattende lanseringsturne i Europa og USA. I slutten av måneden skal filmen vises på en av verdens mest anerkjente sjangerfilmfestivaler.

 

Stavangerbaserte Ufohs spillefilmdebut Vampyr Vidar  er sammen med Joachim Triers Thelma, tatt ut til Fantastic Fest i Austin Texas. I slutten av september vises filmene som del av det rikholdige programmet, på det som regnes som en av verdens mest anerkjente sjangerfilmfestivaler.

Vampyr Vidar Norgespremierte på filmfestivalen i Haugesund i august, hadde sin internasjonale premiere på Fantastic Fest i Munchen tidligere denne måneden og er for øyeblikket i konkurranseprogrammet under Filmquest i Utah.

Manusforfatter*, produsent, hovedrolleinnehaver og regissør* Thomas Aske Berg uttrykker at filmens napp på festivalfronten er over all forventning.

 

–       Dette er helt sinnsykt! Verdenspremiere på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, internasjonal premiere på Fantasy Filmfest, USA-premiere og 8 nominasjoner ved FilmQuest, og nå skal Jær-indien ”VampyrVidar” også vises på Fantastic Fest som er en av verdens mest anerkjente sjangerfilmfestivaler. Vi har ingen ord som kan beskrive hvor overlykkelige vi virkelig er. Dette er en unik mulighet. Nå gjelder det kun å utnytte sjansen maksimalt, sier han.

 

Filmen har ennå ingen distributør og teamet håper at eksponeringen festivaldeltakelsen gir dem, vil resultere i salg. I hovedsak til territoriene Norden, Tyskland og Nord-Amerika.

 

Screeningen vår her gikk utrolig bra! Det ser ut som amerikanerne også digger dette vampyrmakkverket, sier Aske Berg fra Utah.

 

Filmen har fått en rekke gode anmeldelser i diverse sjangerfilmpublikasjoner.

 

Vi har allerede fått en veldig god anmeldelse av Nightmarish Conjurings og i dag skal vi på intervju med Horror Freak News som har over 600 000 følger på facebook. Vi har fått indikasjoner på at også anmeldelsen derfra blir god, sier han.

 

Men så langt er det industri panelene som har vært det meste lærerike.

 

De har vært helt uvurderlige. Vi har lært så utrolig  mye nyttig med tanke på salg og distribusjon. Vi føler vi har fått 5-10 års erfaring på bare tre dager og vi har allerede knyttet mange kontakter, sier Aske Berg

 

 

Innovativ horror-komedie

 

VampyrVidar er en horror-komedie som følger typiske sjangerkonvensjoner, men med en original tvist og innovasjon. Tematikken er sex, religion og psykologi og filmens hovedkarakter er en vampyr. Produsenten sammenlikner selv filmen med det norske fenomenet, ”Død Snø” og New Zealand filmen, ”What We Do in the Shadows”.

 

Vampyr Vidar er i stor grad egenfinansiert og produsert på microbudsjett. Mediefondet Zefyr har støttet prosjektet med lanseringsmidler.

 

  • Aske Berg har skrevet og regissert filmen sammen med Fredrik Waldeland.

 

Foto: Thomas Aske Berg

 

Skuespiller Brigt Skrettingland og regissør Fredrik Waldeland koser seg på Filmquest i Utah.