Velkommen til Lykkeland

Ingunn Myklevoll Sjøen

Studioopptakene til Maipos storslagne TV-serie om det norske oljeeventyret er i gang i hovedstaden. Over sommeren forflytter produksjonen seg til Vestlandet.  

 

Lykkeland er historien om utviklingen i Stavanger, og hvordan livene til menneskene som bodde i byen og etterhvert hele landets befolkning ble forandret i løpet av noen få år. Dette etter at Phillips Petroleum boret seg inn i tidenes største oljebrønn på lille julaften i 1969.

TV-serien, som produseres for NRK, gikk nylig i gang med første bolk av interiøropptakene i Oslo. Fra høsten av flyttes produksjonen over til Vestlandet. I hovedsak til Stavanger, som naturlig nok kan anses som en av hovedrolleinnehaverne i filmen. Om en by kan inneha en slik rolle.

Bransjehevende effekt

Men Lykkeland har god forankring også på stab- og rolleliste. Prosjektet engasjerer en betydelig andel lokale filmarbeidere og har en rolleliste bestående av nesten utelukkende skuespillere fra eller bosatt i regionen.

I rollen som rederfru Nymann finner vi Pia Tjelta som skal spille mot Per Kjerstad som reder Nymann. På rollelisten finner vi også Vegar Hoel som ordfører Arne Rettedal, samt en rekke andre kjente og nyere skuespillernavn.

I registolen finner vi Peter Næss samt Pål Jackmann. Manuset er skrevet av Nobelforfatter Mette M. Bølstad og er basert på en ide av Synnøve Hørsdal og Siv Rajendram.

Produksjonen har et budsjett på hele 96 millioner kroner. Mer enn suksessfulle serier som Nobel, Valkyrien og Okkupert hadde til rådighet.

Kombinert med en solid historie og et sterkt team lover dette godt. Vi ønsker velkommen og lykke til Lykkeland.

 

*Mediefondet Zefyr innvilget Lykkeland 1 millioner kroner av de statlige tilskuddsmidlene ved fondets første tildelingsrunde i 2016.

 

Foto: Petter Skafle Henriksen / NRK / Maipo Film