Vestlandstreffet i Flåm 28. - 29. mars

Ingunn Myklevoll Sjøen

Vestlandstreffet er en viktig møteplass for filmbransjen i regionen. Her samles filmskapere, filmorganisasjoner og finansiører på̊ tvers av sjangre, formater og fylkesgrenser.

Vi får presentert ferske film­ og tv-prosjekter fra hele regionen, og høster inspirasjon fra nasjonale og internasjonale foredragsholdere. Det er en verdifull arena for å utveksle erfaringer, diskutere behov og utfordringer, og legge strategier for videre samarbeid.

I år står Sogn og Fjordane for tur og vi treffes på Fretheim hotell i Flåm 28. til 29. mars for intensiv nettverksbygging og faglig påfyll!

Vestlandstreffet arrangeres av Vestnorsk filmsenter, Western Norway Film Commission og Mediefondet Zefyr, i samarbeid med Filmkraft Rogaland og Filmforbundets lokallag.

Under presenterer vi noen smakebiter fra programmet! Mer informasjon og påmelding finner du her

 

Bli med inn i de kreative prosessene til filmskaper Geir Henning Hopland

Foto: Eirik Evjen / Misofilm (fra innspillingen av Frikjent)

I denne samtalen får vi innblikk i idé- og konseptutviklingen som ligger bak noen av de mange filmene og seriene bergenseren står bak. Vi snakker blant annet om den helt ferske serien ”Magnus” (2019) for NRK og det kreative samarbeidet mellom Hopland og Vidar Magnussen, samt om dramaserien ”Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?” (2011) og novellefilmen ” Skrivesperre & kunstneriske ambisjoner & om en hund som må bøte med livet på grunn av summen av de to” (2011).

Moderator: Kalle Løchen

Geir Henning Hopland er en norsk manusforfatter og regissør fra Bergen. Hopland startet sin karriere i Ung-redaksjonen i NRK og har vunnet flere priser ved internasjonale filmfestivaler, blant annet Beste nordiske kortfilm for FORFALL i 2002 under Göteborg filmfestival. Han har regissert og skrevet manus til TV-serien BUZZ ALDRIN, HVOR BLE DET AV DEG I ALT MYLDERET, etter en roman med samme tittel av Johan Harstad. Serien ble nominert til Gullruten ni ganger, deriblant for beste regi og manus. Hopland har også regissert syv episoder av LILYHAMMER og vært konseptuerende regissør på FRIKJENT. I 2017 var Hopland i Sverige som konseptuerende regissør på ADVOKATEN, en Viaplay-originalserie, der konseptet er utviklet av Broen-skaper, Hans Rosenfeldt. Hopland har nylig regissert MAGNUS, en overnaturlig thrillerkomedie med Vidar Magnussen i hovedrollen.

Les mer om Geir Henning Hopland

 

Møt Johannes Stjärne Nilsson

Foto: Nils Bergendal

Gjennom samtale og klipp dykker vi inn i de kreative prosessene til den prisbelønte, svenske filmkunstneren Johannes Stjärne Nilsson. Hans filmer har fått oppmerksomhet over hele verden og vunnet en rekke internasjonale priser. Mange av filmene har Stjärne Nilsson laget sammen med Ola Simonsson, blant annet ”Music for One Apartment and SixDrummers” og ”Sound of noise”, som begge var i Cannes. Nilsson og Simonsson startet, og spiller i, musikkgruppa Six Drummers, som figurerer i en rekke av filmene, i tillegg har Nilsson laget en rekke reklamefilmer, musikkvideoer, og stått for ulike live events med de seks trommeslagerne. Alt sammen veldig morsomt, og gjort med en sylskarp observasjonsevne og enestående sans for absurde opptrinn og detaljer. Nå er han aktuell med den absurde og komiske ”The Bear”, en co-produksjon med norske Motlys, hvor vi møter Ingrid Bolsø Berdal i rollen som en kvinne som faller utenfor samfunnet – på så mange måter. Her undersøker Stjärne Nilsson, sammen med sine kunstnerkollegaer, grenselandet mellom mennesket og dyret i oss.

Moderator: Kalle Løchen

Johannes Stjärne Nilsson har en Master of fine arts fra Konstfack i Stockholm. Han jobber både som produsent og regissør og er medeier av Kostr-Film. Han har sammen med Ola Simonsson laget et 20 talls filmer, en serie og en spillefilm som har vært vist over hele verden. De har blant annet vært i Cannes med kortfilmene “Nowhere man” (1996), “Music for one Apartment and Six Drummers” (2001) og “Woman and gramophone” (2006) og spillefilmen “Sound of noise” (2010).

Mer om Johannes Stjärne Nilsson
Mer om Kostr-Film

The Bear, 2018 (19’)
En kvinne midt i karrieren går en dag lei av å være menneske, skaffer seg bjørnekostyme og emigrerer til villmarka. Men når sivilisasjonen henter henne inn, må hun velge hvilken verden hun vil tilhøre. En film om en lengsel etter å være noe annet.
Regissør og manusforfatter: Johannes Stjärne Nilsson
Produsenter: Johannes Stjärne Nilsson, Katja Brigge
Produksjonsselskap: Kostr-Film AB
Co-produsent: Yngve Sæther, Motlys AS
Med: Ingrid Bolsø Berdal, Björn Friberg, Pelle Öhlund

 

Stunt, fra planlegging til gjennomføring

 

Kristoffer Jørgensen har jobbet med stunt siden 1995, i Norge og internasjonalt, og har bl.a vært stuntkoordinator på mer enn 20 spillefilmer. Internasjonalt har han hatt ansvaret for stuntsekvenser på originale produksjoner for både Netflix, HBO og BBC. Han har base i Tromsø, hvor han driver stuntteamet Arctic Action. Han vil fortelle om stuntyrket generelt og hva slags muligheter stunt åpner for i en film- eller TV-produksjon. Han vil særlig snakke om ting å tenke på fra regi- og produsentsiden når man skal planlegge og gjennomføre en stuntsekvens, for best mulig resultat – kunstnerisk, økonomisk og sikkerhetsmessig.

Les mer om Arctic Action

 

Prosjektpresentasjoner

Tradisjonen tro skal Vestlandstreffet gi et godt innblikk i hva som rører seg i bransjen i regionen. En rekke prosjekter, i alle formater og sjangre vil bli presentert av filmskaperne selv, har du et prosjekt du mener passer? Send mail med info til gry@vestnorskfilm.no

——

Vestlandstreffet har tidligere besøkt Florø (2010), Molde (2011), Ullensvang (2012), Voss (2013), Kristiansund (2015) og Sola (2017)

Program for treffene finner du her: 20102011201220132015, 2017